Modul söker sin nästa Produktionschef – en engagerad och resultatinriktad ledare med driv för att effektivisera och utveckla bolagets produktionsprocesser.

Moduls grundläggande affärsidé är att utveckla och tillverka detaljer av tunnplåt som är konsumentfärdiga. Idag återfinns produkterna inom byggindustrin, VVS-och elektronikbranschen såväl som smarta lösningar för möbler och inredning. Sedan bolagets start i Kalix 1997 så har man alltid inspirerats av att lösa produktionstekniska problem vilket varit en av framgångarna till att företaget expanderat kraftigt. Som premium legotillverkare med ett koncept som innebär ”från idé till färdig produkt” erbjuds kunderna hjälp med design, konstruktion, produktutveckling och produktion av detaljer i tunnplåt. Modul består idag av ett sammansvetsat team om 40 medarbetare med en omsättning på ca 70 miljoner. Bolagets företagskultur genomsyras av nytänkande, engagemang, mångfald och samarbete. Under 2024 uppmärksammades Modul av Kalix kommun genom att erhålla Årets Jämställdhetspris- med motiveringen, ”ett föredöme för hur man kan arbeta med jämställdhet och mångfald i en mansdominerad bransch”

 

Som Produktionschef hos Modul förväntas du ta ett aktivt ansvar för att leda och optimera produktionen. Du får en central roll i företaget, där du driver ständiga förbättringar, säkerställer hög kvalitet, och ser till att produktionen följer uppsatta mål. Ditt fokus kommer att ligga på att skapa effektiva arbetsprocesser med starkt fokus på säkerhet och hållbarhet, samtidigt som du arbetar för att uppnå en stabil och lönsam produktion.

Produktionschefen är en del av Moduls ledningsgrupp och rapporterar till bolagets VD, Niclas Tidström.   

Ansvarsområden:

  • Personalansvar för underställda medarbetare, genomföra medarbetarsamtal och lönesamtal.
  • Leda, delegera och fördela arbetet via arbetsledare och säkerställa en fungerande produktionsledning.
  • Kontinuerlig uppföljning av resursbehov och upprättande av handlingsplan utifrån behov.
  • Arbeta för att upprätthålla en trygg och säker arbetsmiljö.
  • Hålla respektive produktionsgrupp uppdaterad med korrekt kapacitet.
  • Upprätta långsiktiga produktionsplaner utifrån ramorder och prognoser.
  • Att balansera produktionen med syfte att bibehålla en jämn produktionstakt.
  • Att aktivt arbeta med övergripande mål och bryta ned dem till mål för produktionen som helhet och dess avdelningar.
  • Ansvar ta fram långsiktiga investeringsplaner och förslag för produktionens utveckling avseende produktionsflöden samt ökad grad av digitalisering, automation och robotisering.

Du är en trygg och erfaren ledare med bakgrund inom produktionsarbete, där du har utvecklat en stark strategisk och affärsmässig förmåga. Eftersom rollen innebär många kontaktytor och samarbeten, har du en naturlig förmåga att kommunicera tydligt, strukturerat och lyhört. Som kollega värdesätter du olikheter, respekterar andras kunskaper och ser styrkan i olika arbetsroller för att främja ett starkt teamarbete.

Vi tror att du som Produktionschef har utbildning inom teknik och produktion, eller motsvarande erfarenhet som vi anser likvärdig. Du har god förmåga att uttrycka dig tydligt på både svenska och engelska, i både tal och skrift. Dessutom har du förmåga att använda IT-stöd, affärssystem och utföra administrativa uppgifter. B-körkort är ett krav.

Modul är en stabil och attraktiv arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor där de anställda brinner för mångfald och teknik. Vidare erbjuder Modul möjligheter och utmaningar som behövs för att utvecklas både professionellt och som person.

Välkommen till Kalix ledande teknikföretag och en framtidsresa som genomsyras av nytänkande, engagemang, mångfald och samarbete.

Tjänstgöringsort - Kalix 

Hela rekryteringsprocessen hanteras av BESI – www.besi.se

För mer information om befattningen är du välkommen att kontakta Besi Chefsrekrytering - Auktoriserad Executive Search Konsult, Tomas Blomster, 076-636 57 60.

09 Okt 2024